Hot!

Italië

Italië

Een van de zoveel vakantie landen, meestal is het wel een van de eerste landen die worden opgenoemd wanneer je om vakantie bestemmingen vraagt, en dat zou toch niet voor niks zou zijn zou je denken!

Over Italië

Lekkere pasta’s, extra grote pizza’s en het welbekende heerlijke Italiaanse schepijs. Dat zijn al een paar dingen waar je aan denkt bij het woord ‘Italië’ natuurlijk zijn er veel meer dingen die echt Italiaans zijn of Italië echt tentoonstellen.
Ligging van Italië: Italië ligt in het zuiden van Europa en is omringt door Frankrijk, Zwitserland, Slovenië en Oostenrijk. Het land is niet volledig begrensd door andere landen want ook grenst Italië aan het water: Adriatische zee, middellandse zee, Tyrreense zee en Ionische zee. Italia is dus goed bereikbaar via vervoer over het water, zowel als over het land. Daarnaast behoren er nog een paar eilandjes, die in de voorgaande zeeën genoemd liggen, tot Italië. De grootste en meest bekende Italiaanse eilanden zijn Sardinië en Sicilië. Ook zijn er nog een paar kleinere eilandjes die tot Italië behoren.
Klimaat in Italië: er bevinden zich verschillende klimaten in Italië, maar voor het grootste deel bestaat italie uit een mediterraan zeeklimaat. Dit houdt in dat de zomers erg warm zijn de winters de tempraturen ook niet heel laag zijn, een milde winter. Het noordelijke deel van het land is een stuk warmer dan het zuidelijke deel, onderin is het klimaat best vergelijkbaar met hoe het hier in Nederland en België is. Wat ook gezegd mag worden ins dat de flora van Italië de meeste vaatplanten telt, wel 5500! En is daarmee ook van Europa, de rijkste flora.
Italiaanse taal: grootste deel van de inwoners van Italië spreken ook gewoon Italiaans, naast Italiaans worden er ook andere talen gesproken door een minder grote groep. Italiaans komt van he Latijns af, wel wordt Italiaans gesproken in verschillende dialecten.

Wat te doen in Italië.

Laten we voorop stellen dat Rome een plek is die je niet mag missen wanneer je een bezoekje aan Italië brengt. Naast de hoofdstad van dit prachtige land is het ook gewoon de mooiste stad van Italië. Je kan er de hele dag rondlopen en je raakt nog niet uitgekeken, zoveel mooie gebouwen, zo een gezellige sfeer, dat wil je toch niet missen.
Venetië doet daar niet aan te min, want dat is ook geweldig! Zelfs ter wereld is dit een van de meest bijzondere steden. Door de smalle straten varen in de rivieren die alle ‘eilandjes’ verbinden, leuke bootjes en de lekkere zon maakt de ervaring helemaal compleet.
De toren van pisa, ik hoor je al denken ‘HET gebouw van italie’ heel bijzonder is de toren niet, een scheef gebouw komt wel eens voor, maar dit is wel het mooiste scheve gebouw van de wereld hoor! Oh en daarnaast ook het beroemdste