Wel is een keer lekkere stoofvlees kunnen maken met een Italiaans tintje? Dan zit je hier op de juiste pagina. Wij hebben speciaal voor jou een lekker recept voor Italiaans stoofvlees klaar staan die jij thuis lekker op je gemak kunt gaan bereiden waar je met vier personen van kunt gaan genieten! De bereidingstijd heeft een totale duur van 3 uur.
Ingrediënten stoofvlees maken
Het volgende heb je nodig om stoofvlees klaar te maken:Ingrediënten:
- 450 gram aan runderlappen (magere)
- 4 el olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 2 el oregano
- 1 tl tijm
- 400 gr spaghetti slierten
- 1 el maïzena
- 2 el bloem
- 1 blikje puree (tomaten)
- 2 tl basilicum
- ½ tl kerrie
- 2 el olijven (groen en zonder pit)
- 1 el peterselie
Bereidingswijze italiaans stoofvlees
- Je snijdt de olijven in ringvormen en het vlees ga je in stukken snijden. Doe er wat zout en peper bij met de bloem.
- In een braadpan laat je de olie warm worden waarna je het vlees gaat braden. Voeg de tomatenpuree eraan toe waarna je dit even laat meebakken.
- Giet dan de wijn eraan toe in en de basilicum met de tijm. Laat het vlees zachtjes voor anderhalf uur stoven met de deksel erop.
- Giet dan warm water in pan.
- Voeg de olijven eraan toe waarna je ze voor 30 minuten gaar stoven.
- Bind vervolgens het stoofvocht met de maïzena. Kook ondertussen de spaghetti slierten totdat ze gaar zijn.
- Leg de spaghetti slierten op een schaal die voorverwarmd is en schep daarop de Italiaanse stoofvlees. Garneer dit met wat peterselie.
Serveren
Nu heb je een lekkere maaltijd gemaakt waarna je die kan gaan serveren. Nog even iedereen aan tafel roepen en je kan samen lekker gaan genieten van het recept die jij bereidt hebt.
Leave a comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.