Hot!

Huis aanbouw

Huis aanbouw

Een huisaanbouw, het is een vrij logisch woord waarvan je de betekenis kunt raden. Het is gewoon een stukje bouwwerk wat aan het al bestaande gedeelte van de woning wordt ‘geplakt’. Het zijn twee aparte ruimtes die wel met elkaar zijn verbonden door een gewone deur. Het verschil met een uitbouw is dus dat een uitbouw een vergroting en geen toevoeging van de bestaande ruimte. Een aanbouw is en blijft wel goedkoper dan een uitbouw!

Wanneer doe je een aanbouw?

Wanneer ga je nou voor een aanbouw in plaats van een uitbouw, of bijgebouw? De verschillen tussen de drie opties zorgen ervoor dat je de beste keuze kan maken die bij de reden past waarom er een extra stukje gebouw bij past. In alle gevallen wordt er dus aan het huis gebouwd maar allemaal wel net iets anders. 

  • Een aanbouw is een goed idee wanneer je bijvoorbeeld je eigen bedrijfje aan huis wilt starten maar het niet als een directe verbinding met je huis wilt. De privacy die je bijvoorbeeld graag wilt houden, met een aanbouw zijn de ruimtes dus gescheiden maar wel te bereiken via een deur. Perfect voor deze situatie dus! 
  • Een aanbouw is ook handig wanneer je bijvoorbeeld je eigen kleine kroegje wilt in huis, voor het oog is het hele huis netjes maar wanneer je de deur doorgaat… daar begint het feestje pas hoor. Een net huis en een kroeg in 1, wie wil dat nou niet!
  • Zoals we al hadden benoemd is een aanbouw ook goedkoper dan een uitbouw, qua kosten is een aanbouw dus vaak ook wel de reden om hiervoor te kiezen in plaats van een uitbouw.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een aanbouw?

Dat een aanbouw geen goedkoop grapje is, is denk bij de meeste mensen al wel bekend. Meestal is het ook zo dat mooie dingen nou eenmaal wat geld kosten, toch? De kosten van een aanbouw hangen wel van een paar dingen af: 

  • Materiaal: voor elk materiaal hangt er een ander prijskaartje aan, de basis/standaard materialen zijn qua prijs relatief laag, de prijzen gaan omhoog wanneer je denkt aan de moderne en klassieke materialen.
  • Grootte: een standaard maat is bekend, wanneer je een grotere aan of uitbouw wilt kost dat dan ook meer. In de breedte zijn de kosten per halve meter ongeveer zo’n 1000 euro, 1500 euro extra zijn zelfs de kosten per halve meter als we praten over in de diepte. 
  • Extraatjes: de extra’s, natuurlijk komen daar nog wat kosten bij. Een mooi kozijn, openslaande deuren of een schuifpui, het zijn een voor een dingen die de aanbouw een extra touch eraan geven maar het is niet nodig. Wanneer je krap in de kas zit is dit bijvoorbeeld geen slim idee. 
Tags: