Halloween, het griezelfeest waarbij het geen probleem is om net iets teveel te snoepen dan normaal. Halloween is van de leukste feestdagen en wordt in landen zoals Engeland en de Verenigde Staten groots gefeest. Ook wordt halloween hier in Nederland gevierd. Kijk maar is naar de grote feesten die er worden gehouden in steden zoals Amsterdam en Rotterdam. Langs de deuren gaan in een eng kostuum in Utrecht en Den haag wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan. Kortom wat ga je de kinderen geven wanneer ze aanbellen? Ik zal jullie een paar recepten laten zien hoe je de engste halloween snoep kunt maken.
Recept 1: ghost meringues
Benodigdheden en ingrediënten:
- 9 eieren (hiervan alleen het eiwit)
- 200 gram suiker
- 200 gram poedersuiker
- 75 gram chocolade
- Handjevol rozijnen
- Bakplaat
- Bakpapier
- Grote kom
- Spuitzak
Bereiding:
Wat we eerst doen is een dag van tevoren starten, we beginnen met het kloppen van de eiwitten. Hierbij voeg je alvast een eetlepel kristalsuiker. Blijf kloppen tot dat het schuimt en giet daarna de rest van de suiker erin. Roer nu alles goed door en voeg voorzichtig de 200 gram poedersuiker toe.
Verwarm van tevoren even de oven voor op 90 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Doe nu de mix in de spuitzak en zorg ervoor dat de spuitzak plausibel een opening heeft van 1 cm. Spuit toefjes op de bakplaat en scheidt alles goed uit elkaar. Doe de meringues in de oven en laat het bakken voor 2 tot 3 uur. Laat hierna de meringues afkoelen maar haal ze niet uit de oven. Doe de deur van de oven een beetje open zodat er wat lucht bij de meringues komt. Smelt de volgende dag de chocola en doe op elke meringue 2 stipjes chocolade voor de ogen en plak hierop de rozijnen. Nu heb je een meringue met 2 oogjes dat lijkt op een spook.
Recept 2: snowhite poisoned apple
Vraag jij je ook wel eens af hoe de giftige appel smaakt waarvan sneeuwwitje een hap uitnam? Zie dan hieronder het recept om deze griezelige appel te kunnen maken, zonder echt gif natuurlijk.
Ingrediënten en benodigdheden:
- 4 kopjes suiker
- Anderhalf kopje water
- 1 kopje maisstroop
- Zwarte kleurstof
- 14 appels waarvan de helft Granny smith en de andere helft Red delicous.
- Kookpot
Bereiding:
We beginnen eerst met de suiker in een kookpot te doen. Doe hierbij het anderhalf kopje water en de maisstroop. Roer dit goed door elkaar op een midden hoog vuurtje. Wanneer dit een mooi geheel is voeg je het zwarte kleurstof toe. Heb je gel kleurstof dan doe je hiervan een paar druppels in de pot. Wacht tot de caramel wordt gevormd en stop ondertussen stokjes in de appels. Leg ook van te voren een bakplaat klaar met een vel bakpapier aangezien hier aan het eind de appels op worden neergelegd. Wanneer de caramel aan het koken is, is het tijd om de appels in de caramel te dippen. Doe dit voorzichtig aangezien dit heel erg heet is. Laat de appels koelen voor ongeveer anderhalf uur.
Leave a comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.