Hot!

Fruitbomen

Fruitbomen

Fruitbomen is zeer geliefd door de mens. Een fruitboom is niet alleen mooi maar je hebt er vele verschillende soorten van. Veel mensen vinden het leuk om bijvoorbeeld om hun eigen appels te zien groeien in hun eigen tuin. Het geeft een speelse natuurlijke sfeer aan je tuin. Er zijn talloze verschillende fruitbomen, wij geven je informatie over verschillende fruitbomen.

De appelboom

Appelbomen is de populairste boom in Nederland samen met de perenboom. Er zijn duizenden verschillende soorten appelbomen te vinden over de hele wereld. Al 4000 voor Christus werden appelbomen geteeld, dit is een van de voornaamste redenen dat de appelboom zo beroemd is. In de zomertijden vindt je prachtige witte bloemen, of roze. De vruchten worden rijp in de herfst, en kunnen dan dus ook geoogst worden. Je hebt dus verschillende soorten appelbomen, de bekenste zijn: Granny Smith, Elstar, Jonagold en tot slot de Cox’s Orange.

Perenbomen

Een perenboom heeft vaak last van nachtvorst, dit doordat de peer voor al bloeit in het voorjaar. Dit kan vorstschade oplopen waardoor de vruchten uitblijven. Bestuiven van deze boom is ook aardig veel risico. De kans vergroot door het planten van meerdere bomen. Maar er zijn reden genoeg om zo’n mooie perenboom te planten bijvoorbeeld door zijn karaktervolle stam en zijn prachtige kroon. Er kan zelfs van de vrucht gegeten worden, maar dan krijg je te maken met een stoofpeer in plaats van een handpeer. Je kunt deze dus alleen eten wanneer je hem even gekookt hebt. En een handpeer kan je gewoon eten zonder zorgen of koken.

Kersenboom

De kersenboom is een echte liefhebben onder de fruitliefhebbers. Er komt namelijk een schitterende roze bloesem uit deze boom, en dat maakt de kersenboom echt een aanwinst voor in je tuin. Kersenbomen die ingeënt zijn, hebben de top bereikt als het gaat om populariteit. Dit maakt het makkelijker totdat de bomen een vrucht krijgen, de boom hoeft niet meer zo groot te worden. Vroeger waren de kersenbomen lang niet zo populair als nu de tijd in Nederland. Je kunt al vroeg in de zomer beginnen met het eten van de heerlijke kersen van u boom.

Persenboom

Van de persenboom kunnen we wel stellen dat ze het minst geliefd zijn binnen Nederland. Maar de vruchten van de perenboom zijn zeker de moeite waard! De kersenboom is familie van de pruimenboom. Ze trekken beide erg veel vogels aan, en de vruchten kunnen rond eind juli geplukt worden. Ze moeten dus een bedekking hebben zodat ze een goede oogst kunnen krijgen.

Algemene informatie over fruitbomen

Je hebt dus gelezen dat elke fruitboom zo zijn eigen kenmerken heeft. Elke boom kent zijn eigen eigenschappen en dat wijkt van elke boom weer af. Maar uiteindelijk heeft elke boom toch dezelfde kenmerken, denk hierbij aan het snoeien. Het snoeien van elke fruitboom geld allemaal hetzelfde. De conclusie is dat een fruitboom echt de moeite waard is om te planten. Heerlijk genieten in de tuin van je prachtige fruitboom. Er zijn nog veel meer verschillende fruitbomen.

Tags: