Hot!

Een Gin-Tonic maken

Een Gin-Tonic maken

Gin-tonic is een cocktail gemaakt van gin en tonic en met veel ijs. Jenever en tonic kunnen van smaak variëren. Je hebt verschillende soorten Gins die je kunt mixen met tonic. Je kan op verschillende manieren de gin-tonic versieren met een schijfje komkommer, gember of een sneetje limoen.

Gin-tonic is een bijzonder fenomeen omdat de smaak erg kan verschillen. De samengestelde vloeistoffen kunnen nogal bitter zijn. Door de chemische structuren kunnen beide ingrediënten vergelijkbare moleculaire vormen trekken. De bittere smaak wordt hierdoor beschermd.

Het maken van Gin-tonics kan per land verschillend zijn. In Bijv. VK worden de gin-tonic kant en klaar in blik op de markt gebracht. Om een goede Gin-tonic te maken is het beste om een Tonic uit een fles te gebruiken. Je hebt ook alternatieven mogelijkheden. Je kunt namelijk tonische siroop toevoegen bij het sodawater.

Garneer
Gin-tonic wordt vaak traditioneel versierd door een partje limoen of een schijfje komkommer. Limoen wordt vaak lichtjes geperst in het glas. De meeste mensen gebruiken limoen als garneer maar als alternatief fruit kan je ook een citroen gebruiken. Citroen of limoen is nog altijd een discussie over wat er nou origineel bij wordt. De grootte namen binnen de gins zijn Gordon’s, Tanqueray en Bombay sapphire gebruiken limoen als garneer.

Geschiedenis
De gin-tonic werd geïntroduceerd door het Britse leger in India. In India en andere tropische gebieden kwam de dodelijke ziekte malaria voor. In het jaar 1700 onderzocht de schotse arts geroge cleghorn een drankje wat tegen de malaria remedie. Het drankje kon malaria voorkomen. Het drankje werd gedronken met tropische water. Door de bittere smaak was het niet te drinken. De Britten voegde er een mengsel van water, limoen, gin en suiker bij. Om het water smakelijker te maken. En zo is de Gin-tonic ontstaan uit een zwarte tijd.

Variaties
Gin-tonic mixers kunnen limoensap, sinaasappelsap, siroop, grenadine, thee en citroensap Bevatten.

Spaanse versie
Spanjaarden hebben hun eigen versie van Gin-tonic en is daar heel populair. Het verschil van een traditionele gin-tonic is dat het wordt geserveerd in een ballonglas met veel ijs. Door het ballonglas worden de aroma’s van het drankje verzameld bij de opening van het glas en kan de drinker beter genieten van de smaak. De gin kan met fruit erin serveert worden maar tegenwoordig is het ook gebruikelijk met kruiden erin.

Soorten Gin’s
Bombay sapphire is ontstaan in 1986 door een wijnhandelaar Diageo in Engeland. Bombay sapphire is een merk van jenever. De gin werd in 1997 verkocht aan Bacardi.

De smaak wordt gecreëerd door de volgende ingrediënten amandel, citroenschil, zoethout, jeneverbessen, engekswortel, orriswortel, koriander, cassia, paradijskorrels en cubeb.

Bombay rassen
Soorten gin’s
Bombay Sapphire londen Dry
Beefeater londen Dry Gin
Bulldog Londen Dry Gin
Hendrick’s Gin gordon’s Yellow label Gin
Jodhpur Londen Dry Gin
Filliers Dry Gin 28
Tanqueray Londen Dry Gin
Gin mare Gin
Tanqueray rangpur
Puerto de Indias
Hayman’s Londen Dry Gin
Sk strawberry Gin

Tags: