Hot!

Cyber Monday

Cyber Monday

Online shoppen is natuurlijk al leuk op zichzelf, maar flinke kortingen en de beste acties maken dat nog aantrekkelijker. Cyber Monday is dus de droom van elke online shopper!

Waar komt cyber monday vandaan?

Cyber Monday, iedereen heeft dit Amerikaanse begrip vast wel eens gehoord maar is het ook duidelijk wat het is? Cyber Monday is een marketingterm en houdt eigenlijk een dag met extreme kortingen online, grote acties en vele aanbiedingen in. Nou heeft u ook vast wel gehoord van blackfriday (de vrijdag van het jaar met de beste aanbiedingen) cyber Monday is de maandag na blackfriday. De term komt oorspronkelijk uit de VS en verwijst naar de maandag na thanksgiving. Even een uitleg voor de onwetende onder ons: thanksgiving is een nationale feestdag waar vooral wordt gefocust o[ het dankbaar zijn voor alle goede dingen die het leven brengt. Voor degene die dus graag van wat kortingen profiteren: ik zou goed in de gaten houden wanneer deze dagen plaatsvinden en alles inslaan zou ik zeggen!
Een voordeel van (blackfriday en) cyber Monday is dat deze dag een aantal weken voor sinterklaas en kerst valt, wie er vroeg bij is met zijn of haar verlanglijstje kan de kerstman dus behoorlijk wat kosten besparen. Kledingwinkels, speelgoedwinkels, elektronica shops en nog veel meer doen hieraan mee, je kan het zo gek nog niet bedenken of ze hebben al acties voor hun klanten klaarstaan.
De traditie is dus inmiddels ook overgewaaid naar Europa en andere delen van de wereld, zo kunnen er dus meer mensen van meegenieten. Die ene broek die dus eigenlijk ver boven je budget zit, misschien is die nu wel 50 procent korting. Of die laptop die je nodig hebt maar net niet genoeg voor hebt gespaard, misschien ga je het met de korting wel net redden. Het is in ieder geval altijd het proberen waard, zo zeggen ze wel eens: nooit geschoten is altijd mis. En daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in, want wat heb je te verliezen…

Cyber Monday is gunstig omdat…

Cyber Monday is dus als je even goed online graaft, gunstig voor de portemonnee. Daarnaast is het voor de luie mensen onder ons een handige dag: je hoeft niet opstap te gaan en kan gewoon lekker in je pyjama vanaf de bank met een bak chips, de producten zoeken die jij wenst te hebben! Daarnaast is het voor de mensen die het erg druk hebben vanwege bijvoorbeeld werk of druk met de kinderen, dus maar weinig tijd voor shoppen in de stad zelf, de perfecte gelegenheid om het internet is even af te speuren naar wat nodige of leuke spulletjes.