Salade
- 2 pakjes couscous mix
- 1 komkommer, in stukjes
- 3 paprika’s (1 rood, 1 groen, 1 geel), in stukjes
- 1/2 van 1 grote rode ui, in stukjes
- 1 kopje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1/2 kopje platte blad Italiaanse peterselie, fijngehakt
- 2 blikjes kikkererwten
- Fetakaas naar smaak
- 1 citroen in partjes gesneden
Salade dressing
- 1/4 kopje rode wijnazijn
- 1/2 kop olijfolie
- 1 eetlepel vers geperst citroensap
- 1 eetlepel gehakte knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel mosterd
- Zeezout en vers gescheurde peper
Bereidingswijze
Bereid de couscous mix volgens de verpakkingsinstructies en zorg ervoor dat u de kruidenmix toevoegt. Als u geen couscous uit een verpakking gebruikt, wilt u misschien wat van uw favoriete smaakmakers toevoegen, omdat veel van de smaak in deze salade uit die smaak komt. Terwijl de couscous aan het koken is, bereid je de groenten voor, snij de komkommer, de paprika’s, de rode ui en de cherrytomaten in stukken. Hak de peterselie fijn. Laat de rauwe rode ui, ongeveer 10 minuten in koud water (of vers geperst citroensap) weken. Giet de kikkererwten uit en spoel ze af. Bak ze indien gewenst in de oven.Maak de dressing klaar door alle dressing ingrediënten toe te voegen aan een glazen pot. (Ik voeg ongeveer 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper toe, maar voeg er de ingrediënten toe aan je persoonlijke voorkeur). Sluit de pot en schud tot het een mengsel word.
Saladeservering
Voeg de bereide couscous toe aan een grote kom en laat het afkoelen. Voeg alle groenten en kikkererwten toe. Voeg wat feta-kaas, vers geperste citroen, zout en peper naar smaak toe en de dressing. Kies alleen wat je lekker vindt, want deze salade zit niet lang goed met de dressing erop.
Maaltijdvoorbereiding
Verdeel de salade gelijkmatig in 6 kleine bakjes. Verdeel de couscous gelijkmatig over 6 maaltijdbereidingscontainers. Voeg vervolgens in gelijke delen alle gesneden groenten en kikkererwten toe. Voeg een schijfje citroen, wat fetakaas toe en bedek alles met wat zout en peper. Om te genieten, voeg je de dressing toe, pers je de citroen over de couscous salade en geniet van de overheerlijke couscous salade!
Hoe maak je Griekse couscoussalade klaar als een maaltijd?
Krijg 6 maaltijdcontainers van gelijke grootte en 6 kleine containers voor de dressing. De dressing moet je apart bewaren om te voorkomen dat de salade doorweekt wordt. U kunt bulk dressing containers kopen of zelfs kleine plastic zakken voor snacks gebruiken.
Bereid de couscous eerst voor. Terwijl de couscous aan het koken is, bereid je de groenten voor. De groenten duurt niet al te lang, omdat de groenten in stukjes worden gehakt. Ik adviseer 3 paprika’s, een komkommer, een rode ui, peterselie en cherrytomaten. Deze worden allemaal in stukken gesneden en gelijk verdeeld over de 6 containers.
Ik gebruik kikkererwten als het belangrijkste eiwit in deze salade. Je kunt de kikkererwten roosteren als je ze krokant wilt maken. Als alternatief zou een ander soort bonen of een goede gegrilde kip heerlijk zijn!
Werk het af met een beetje zout + peper, een stukje citroen, wat extra gesneden peterselie en wat fetakaas!
Leave a comment
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.