Deze chili con carne met rijst is de ideale tussen weg voor mensen die graag een lekkere chili con carne willen eten maar niet uren in de keuken willen staan, Dit gerecht is namelijk binnen 40 minuten klaar en is ruim voldoende voor 4 personen. Mocht je dit gerecht in een grote groep maken? Klik dan op het plusje om de ingrediënten te zien voor meerdere personen, Let wel op dat dit snel een grotere pan kan vereisen aangezien chili con carne een vol gerecht is. Dat is ook precies de reden waarom het zo lekker is en waarom het je maag zo goed vult.
Bereidingstijd: 35 minuten
Per 4 personen:-+
Ingrediënten
250 gram rijst
20 gram boter
1 ui
1 rode paprika
halve eetlepel rode Spaanse peper
500 gram gehakt
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 zakje Kruidenmix Chili con carne
500 gram bruine bonen
1 blikje maïskorrels
Bereidingswijze:
- kook de rijst in een pan.
- snij de ui en paprika in blokjes, doe een beetje boter in de pan tot het mooi bruin word. Als de boter mooi bruin is voegen we de paprika, ui, peper en het gehakt toe. voeg de tomatenpuree toe aan de pan en pers een knoflook teentje boven de pan.
- Voeg nu de kruidenmix samen met 300ml water, roer dit goed door elkaar. Dan voegen we dit toe aan de pan. Ook voegen we de bruine bonen toe aan de pan.
- Laat dit bakken voor zo’n 10-15 minuten, Maak nu de borden klaar met rijst en mais, voeg daarna de chili con carne erover heen of erbij.
De ingrediënten die hier staan weergegeven om de chili con carne met kip klaar te maken, zijn gebaseerd op in totaal 4 porties die binnen 40 minuten klaar zijn. Je kunt ook als er mensen komen eten dit heerlijke gerecht op tafel zet, zorg dan dat je alles genoeg in huis hebt zodat je in een keer de chili con carne kunt bereiden. Ook is dit gerecht een leuke variatie voor mensen die bij je komen eten. Mocht je nou meer borden klaar willen maken? druk dan even op meer meer personen. Ook is dit gerecht makkelijk om later warm te maken.
Bereidingstijd: 35 minuten
Per 4 personen:-+
Ingrediënten
500 gram kipfilet
400 gram kidneybonen
400 gram bruine bonen
2 rode uien
2 rode puntpaprika’s
1 knoflookteen
140 gram tomatenpuree
200 ml tomatenpulp
1 Spaanse rode peper
2 el Mexicaanse bonenkruiden
150 ml water
Bereidingswijze:
- Snijd de paprika en de peper in stukjes, snijd de kip in blokjes en snipper de ui.
- Doe een scheutje olijf olie in een pan en bak de paprika, peper en de uien tot ze wat zachter zijn, Voeg daarna de kip toe en bak deze tot die bruin word.
- voeg de tomaten puree en de pulp toe aan de pan doe er vervolgens wat water, bonen en knoflook en de kruiden bak deze tot het bruin word.
- Bak de pan ongeveer 15-20 minuten.