Hot!

Butterscotch slagroomtaart

Butterscotch slagroomtaart

Een van de varianten waar je uit kan kiezen om is een keer lekkere slagroomtaart te maken staat vandaag op het menu de butterscotch slagroomtaart. De naam zegt het al; boter en Schots. Leuk om ervaring op te doen en waarna je klaar bent met het bereiden lekker kunt genieten van de taart die je zojuist hebt gemaakt. Dit recept is voor 1 portie waar 6 mensen van kunnen eten en de de tijd die je nodig hebt voor het bereiden van deze slagroomtaart neemt totaal 180 minuten tijd in waarvan 60 minuten kooktijd is.

Werkwijze

De benodigdheden heb je zeer waarschijnlijk al in huis, dit betekent dat je ze alleen maar even erbij moet pakken en misschien wel even schoonmaken. Dit zijn; plasticfolie, gekartelde taartvorm met een doorsnede van 23 cm. bakpapier en blindbakbonen. Wanneer je deze benodigdheden in de buurt hebt kan je de ingrediënten in huis gaan halen.

Ingrediënten

Je hebt voor de slagroom aan 300 ml genoeg, daarnaast heb je 75 gram suiker en een reep chocolade nodig.

Voor het harde wenerdeeg heb je nodig;

 • 300 gram bloem
 • 300 gram roomboter
 • 100 gram suiker
 • 1 ei

Voor de butterscotch vulling heb je nodig;

 • 90 gram roomboter
 • 180 gram suiker (bruin)
 • 240 ml slagroom
 • 6 stuks eidooiers
 • 200 ml melk
 • 200 gram melkchocolade
 • 1 eetlepel hazelnootpasta

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg

 1. In de bloem maak je een kuiltje waarna je boter daarin meng met het suiker en het ei. Kneed steeds een beetje de bloem tot het soepel deeg word
 2. Druk dit vervolgens plat en verpak het in plasticfolie waarna je dit voor ongeveer 30 minuten lang in de koelkast laat rusten.
 3. Verwarm de oven op 180 graden voor. Vet eerst de taartvorm in waarna je deze bedekt met bakpapier. Rol het deeg tot een dikte van ongeveer 5 mm uit en bedek hiermee de taartvorm.
 4. Leg een stuk van het bakpapier op het deeg en vul dit met blindbakbonen. Bak dit voor ongeveer 20 minuten lang.

Butterscotch vulling

 1. Je smelt de boter. Doe er de bruine suiker bij en verwarm dit tot het geheel gekarameliseerd is. Doe er de slagroom bij en kook dit tot alle suiker is opgelost.
 2. Roer de eidooiers los, dit doe je met de melk. Giet de karamel over de dooiers en giet de rest terug de pan in. Breek de chocolade in stukjes.
 3. Haal de pan van het vuur af waarna je de hazelnootpasta en de melkchocolade oplost in de room van de karamel.
 4. Giet de butterscotch vulling over de vorm en laat dit voor ongeveer 3 uur lang in de koelkast afkoelen.

Slagroom

Voor de slagroom moet je het gaan kloppen tot het stijf wordt samen met de suiker. Verdeel dit vervolgens over de vulling en rasp de chocolade. Dit doe je erover.
Ziezo en je bent klaar met het bereiden van een heerlijke Butterscotch slagroomtaart. Dat wordt lekker genieten!

Tags: