Hot!

BLACK FRIDAY

BLACK FRIDAY

Vele mensen kennen het eigenlijk wel of hebben er in ieder geval wel eens over gehoord. Maar alsnog weten veel mensen niet precies wat Black friday echt inhoudt. Vooral in de Verenigde Staten is Black Friday een groot spektakel. Je vindt dan gedurende 24 uur de meeste kortingen in de grote winkels maar ook in de kleine winkels. Dit is ontstaan na Thanksgiving een feestdag in Amerika. De dag na Thanksgiving kun je dus veel dingen shoppen voor een super prijsje! In de Verenigde Staten is het zelfs zo’n speciale dag dat het in 24 van de van 25 staten gewoon een vakantiedag is, en dus iedereen vrij is.

Op welke datum is Black Friday?

Je zult misschien dat het verschilt op welke datum Black Friday valt. Dit is niet het geval. Het valt altijd na de dag van Thanksgiving. Dit is een uitstekende datum, aangezien ook veel mensen op Black Friday hun aankopen doen voor de feestdagen. Black Friday valt altijd op 27 november. Pas wel op het is namelijk altijd ontzettend druk op Black Friday in de winkels maar ook in de webshops, dus wees er vooral vroeg bij!

Het ontstaan van Black Friday

Hoe en wanneer Black Friday is ontstaan is nog aardig lastig te zeggen. Wat we wel zeker kunnen stellen, is dat bij de week voor Thanksgiving altijd parades werden gehouden door de Canadezen en de Amerikanen. En hierop speelde warenhuizen rond de 19e eeuw op in, door de parades die werden gehouden even goed te sponsoren. Hierdoor kwamen er allerlei verschillende reclamespotjes waarop uiteindelijk ook de retailers aan mee gingen doen. Hun gaven goede deals en kortingen in de vakanties weg. En na een hele tijd zorgde dit voor een standaard week reclame voor de kerstinkopen. En de eerste dag na deze week werd dan Black Friday genoemd. En is nu ontzettend populair.

Black Friday in andere landen

Het ontstaan van Black Friday is dus ontstaan in de Verenigde Staten. Maar de populariteit van deze dag werd zo megagroot, dat deze dag nu ook bij veel andere landen bekend is. Ook in Nederland is Black Friday erg groot geworden, en zijn er in ons land ook op deze dag veel kortingen en deals te vinden. Dit geld vooral bij de webshops. En dit is niet eens zo gek. Op een webshop is het namelijk veel makkelijker om kortingen te geven als in een fysieke winkel. Dit omdat een webshop veel minder kosten heeft als een fysieke winkel. Maar hoe dan ook als je voor de feestdagen een leuke jurk wil scoren voor een heerlijke prijs. Dan moet je 27 november achter je laptop zitten!

Maar liefst kortingen tot wel 80 procent!

Mensen gaan natuurlijk op Black Friday shoppen voor de mega kortingen die op deze dag zijn. En niet alleen kleding is in de korting ook dingen voor in huis of elektronica. Er kunnen zelfs kortingen oplopen tot wel 80 procent! Dit is natuurlijk erg verleidelijk als je kijkt naar een standaardprijs!