Hot!

Auto wrappen

Auto wrappen

Auto wrappen

Bent u de kleur van uw auto zat, maar de auto zelf niet? Daar zijn oplossingen voor. De kleur van een auto is natuurlijk ook belangrijk om mee te nemen in de overweging om die auto te kopen. Car wrapping is tegenwoordig erg populair, er wordt ook vaak gedaan.

Wat is auto wrappen?

Een auto een nieuw kleurtje geven, of je auto op pimpen, hiervoor zijn verschillende manieren. Auto wrappen is hier een van. Auto wrappen is eigenlijk het vernieuwde spuiten, spuiten gaat namelijk gepaard met erg hoge kosten. Auto wrappen komt oorspronkelijk uit Duitsland en is naar Nederland overgewaaid. Je auto wordt als het ware ingepakt in een folie of een vinyl in de kleur die u heeft uitgekozen. Je kan het ook wel zien als een sticker in de grootte van uw auto. Een nadeel van dit proces is dat de auto niet definitief veranderd is van kleur, maar dat wrapping om de auto tijdsgebonden is. Na 3-5 jaar is de levensduur wel tot zijn eind gekomen. Qua onderhoud moet vuil of vlekken moeten zo snel mogelijk worden verwijderd.

RDW

Een auto een nieuw kleurtje geven kan niet zomaar gebeuren, de nieuwe wrap moet eerst door RDW officieel worden doorgevoerd via een formulier, dit formulier is kosteloos dus er zitten geen kosten aan verbonden. De RDW is het rijkdienst wegverkeer, en gaat over taken als keuringen, kentekenregistraties en meer.

Wat kost auto wrappen?

Ondanks auto wrappen goedkoper is dan je auto laten spuiten, is het geen goedkoop grapje. Auto wrappen kan in prijzen verschillen van 1000-5000 euro. Natuurlijk spelen meerdere factoren een rol in de prijsbepaling. Als de kosten laag zijn, moet u niet de beste kwaliteit verwachten. Hoe meer u betaalt, hoe hoger de klasse van wrapping wordt voor uw auto. Factoren als kleur doen er ook toe, een exclusievere kleur zal ook meer kosten. Ook extraatjes bij auto wrappen zijn mogelijk, dan praten we over een prijs van 250 tot 350 euro.

Hoe zit het met de autoverzekering?

Er bestaan verzekeraars die de kleur van uw auto meenemen bij het bepalen van uw autopremie. Premies worden vastgesteld aan de hand van het kenteken, wanneer het kenteken wordt gezocht kunnen ze de kleur van de auto ook vinden, de kleur zal niet altijd kloppen als het processen als auto wrappen of spuiten hebben plaatsgevonden. Hierom moeten de verzekeraars ook van een tijdelijke kleurverandering op de hoogte worden gesteld. De kleur van uw auto kan ook in uw verzekering worden meegerekend in de Wa cacso autoverzekering. De wrap valt dan onder accessoire, schade aan de wrap valt zo te declareren.