Hot!

Alles over Spanje

Alles over Spanje

HET VERHAAL ACHTER DE SPAANSE VLAG

De spaanse vlag zijn 2 horizontale rechthoekige vlakken en een geel vlak met daarin het wapen van Spanje weergegeven. Het gele vlak is twee keer zo groot als de andere rode vlakken. Door het patroon van de vlag van Spanje onderscheidt deze vlag van vlaggen van de Europese vlaggen die allemaal even grote vlakken in beslag nemen. Op 19 december 1981 werd de originele vlag officieel aangenomen, maar de combinatie van de kleuren rood, geel en rood wordt al gebruikt en dit sinds het jaar 1785 op vlaggen van Spanje. De versie van de Spaanse vlag met het wapen erop weergegeven wordt gebruikt als de oorlogsvlag, civiele vlag en de staatsvlag. Deze vlag kan dus tot hedendaags als de Spaanse nationale vlag dienen. De versie van de Spaanse vlag zonder het wapen erop weergegeven mag dan wel als een tweede optie als civiele vlag worden gebruikt om het land Spanje te tegenwoordige.

SYMBOLIEK

Van origine zijn de kleuren geel en rood uitgekozen door de koning Karel de derde omdat ze in het midden opvielen van de beheerste andere Europese vlaggen die een wit vlak hebben en in die tijd hebben ingevoerd. Door de tijd heen zijn de kleuren geel en rood steeds meer met elkaar gaan verbinden met de cultuur van Spanje en de Spaanse staat. Het wapen die op de Spaanse vlag staat weergegeven wordt door gewezen als het gezag van de Spaanse staat. De symboliek dit wapen op deze vlag is op de gebieden gericht die onder de leiding van het koninkrijk van Spanje staan. Het schild dat op de vlag is weergegeven laat de wapens van de vijf gebieden: León, Castillië, Navarra, Aragón en Granada zien. In het midden van het centrum bevindt zich van de dynastie regerende het wapen genaamd het Huis Bourbon. Dit schild met het smotto Plus Ultra wordt door de gouden Spaanse kroon gekroond.

SPECIFICATIES

De hoogte van het wapen op de Spaanse vlag is gelijk aan twee vijfde van de vlag en daar de hoogte van en staat even gelijk ver van de boven als van de onderkant van de vlag. Meestal bevindt het wapen zich iets aan de zijkant van de club, en het wapen met een kleiner logo kan in het midden staan.

DE OORSPRONG VAN HET GEEL EN ROOD

Toen Karel de derde in 1759 benoemd werd tot koning van Spanje bevestigde hij dat de vlaggen van de Europese landen de kleur wit als dominante kleur hebben en dat het bij een oorlog vaak tot onbegrip kon leiden. Op zee was het vaak niet duidelijk of oorlogsschepen dan de eigen marine waren of die van de vijand. Dit was de reden dat hij de Minister van Marco verschillende designs had laten maken voor nieuwe vlag voor de marine. Hierdoor is het goed te zien van verre afstand. De vlag die in 1785 als marinevlag werd uitgekozen is de voorganger (directe) van de hedendaagse Spaanse vlag. Het ontwerp bestond uit vlakken van drie stuks met de combinatie kleuren rood, geel en rood met in het gele vlak het Spaanse wapen. Het gele vlak was twee keer zo hoog als elk van de rode vlakken.In het verleden was het niet duidelijk hoe de Spanjaarden aan hun vlag zijn gekomen. Vaak wordt er gestelt dat de kleuren in eerste instantie kwamen van het Aragonese geel en rood. Een andere groep denkt dat de kleuren komen van Napels, voordat Karel de III koning was van Spanje.

HUIS IN SPANJE

Vakantiewoning huren. Spanje is een mooi land om op vakantie te gaan en wanneer je er vaak komt is het wel handig om een vakantiewoning te huren zodat je al een plek hebt om in te verblijven wanneer je in Spanje aankomt. Zo kan je op verschillende websites kijken voor een vakantiewoning op een plaats naar uw keuze. Je kan dan ook zelf bepalen tot welke prijs je wilt gaan en voor hoeveel personen de vakantiewoning beschikbaar is.

BESTEMMING VOOR HUIS IN SPANJE

Je kan kiezen voor de grote stad of net iets buiten de stad waar het nog wel rustig is maar dat de afstand tussen je verblijf en de stad dichtbij is zodat je snel in het centrum van de stad bent. Barcelona is de ideale plek als je op zoek bent naar een grote stad waar het nachtleven doorgaat. Je kan ook kiezen voor het grote eiland Tenerife waar je lekker dicht bij het strand zit en kan genieten van de zon, mooie blauwe lucht en het heldere water.

WONEN IN SPANJE

Emigreren naar Spanje. Wanneer je naar Spanje wilt gaan emigreren moet je een goede planning maken van hoe je dat gaat regelen. Je moet informatie vinden over hoe je daar werk gaat zoeken en dat je dan ook de Spaanse taal gaat leren. Daarnaast is er ook een ruime selectie van koopwoningen in Spanje waar je naar kan kijken.

SPAANS LEREN

Wanneer je naar Spanje wilt gaan emigreren moet je ook de Spaanse taal beheren. Hiervoor kan je cursussen volgen zodat als je in Spanje bent gemakkelijker met ze kan communiceren. Je kan er lessen van volgen, maar je kan ook via het internet online de Spaanse taal oefenen.

Tags: