Hot!

Alles over Oostenrijk

Alles over Oostenrijk

HET VERHAAL ACHTER DE OOSTENRIJKSE VLAG

De vlag heeft die gelijke horizontale lijken in de kleur rood en de middelste is wit en in het midden staat het Oostenrijkse wapen.

GESCHIEDENIS

Samen met de Deense vlag hoort de Oostenrijkse vlag tot de meest oude vlag van de wereld. Volgens mensen is de vlag ontwerpen door Hertog Leopold V van Oostenrijk hij is bedacht tijdens de kruistocht. Na de slag van Acre was zijn kleding hellemaal bedekt in bloed maar toen hij zijn riem af deed toen was de stof daaronder nog wit. Hij vond dit heel erg bijzonder dat hij de vlag van Oostenrijk zo heeft laten maken. De huidige vlag is tot 1918 in gebruik aangezien de vlag van Oostenrijke-Hongarije zwart-geel-was. Na de eerste wereldoorlog is de rood-wit-rode vlag offieciel de vlag geworden van Oostenrijk. Deze vlag is na de stichting van Oostenrijk als voortzetting van Deutschösterreich in gebruik.

HOOFDSTAD OOSTENRIJK

Wenen, ook wel de culturele hoofdstad van Europa genoemd, is een metropool met unieke charme, levendigheid en flair. Het beschikt over uitstekende infrastructuur, is schoon, veilig en heeft alle inspiratie die u zou kunnen wensen om dit prachtige deel van Europa te ontdekken. Wenen is tevens de hoofdstad van Oostenrijk en heeft 2 miljoen inwoners, het is omring door de oevers van de Donau. De toestroom van bezoekers van over de hele wereld heeft Wenen tot de populairste stedelijke toeristenbestemming in Oostenrijk gemaakt.

HET KLIMAAT IN WENEN

Het klimaat in Wenen is over het algemeen gematigd en mild en volgt de vier verschillende seizoenen op betrouwbare wijze. Gemiddelde zomertemperaturen variëren van 20 ° C tot 30 ° C, de gemiddelde wintertemperatuur ligt rond de 0 °.

WAT KUN JE DOEN IN WENEN?

Wenen is een romantisch keizerlijke stad, Wenen is een droomstad voor iedereen met een romantische blik of belangstelling voor geschiedenis. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed. Wandel langs smalle middeleeuwse steegjes of over keizerlijke pleinen, bekijk het Schönbrunn-paleis of het keizerlijk paleis (Hofburg) in de voetsporen van Sissi en keizer Franz Josef en bewonder de majestueuze architectuur langs de ringboulevard. Laat u inspireren door een sfeer die doordrenkt is van geschiedenis. Die ook beschikt over het comfort en de infrastructuur van een moderne stad!

CULTUUR WENEN

Wenen is ook een stad van cultuur, Wenen heeft een levendig en breed scala aan culturele attracties. Of het nu gaat om klassiek of experimenteel theater, film- of dansfestivals, opera of operette, of tentoonstellingen en concerten, het maakt niet uit wanneer je komt en hoe lang je blijft, er zal zeker iets spannends zijn dat je kunt ontdekken. Of als uw smaak niet zo cultureel verfijnd is, bezoek dan een van de beroemde koffiehuizen van Wenen of traditionele wijntavernes en werk uw weg door beroemde culinaire specialiteiten. Zorg er voor dat u goede trek heeft voordat u er heen gaat.

Wenen is een echte muziekstad, zo is Wenen al eeuwen synoniem aan muziek en was de thuisbasis van Mozart, Beethoven, Schubert en Johann Strauss. Dit buitengewone muzikale erfgoed is bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. De Wiener Philharmoniker is een van ’s werelds beste orkesten, het Vienna Boys’ Choir is triomfantelijk succesvol overal waar het rondreist, en het Weens Conservatorium heeft ontelbare internationale prijswinnaars in alle muzikale disciplines voortgebracht. Maar Wenen heeft ook een levendig centrum voor jongeren dus als je van muziek houdt, zit je zeker goed in Wenen.

Wenen is een echte Kunststad en door de eeuwen heen heeft Wenen altijd wereldberoemde kunstenaars voortgebracht en gekoesterd. De verzamelde passie van kunstminnende heersers en monarchen heeft Wenen tot een schatkamer bij uitstek gemaakt. Het Museum voor Schone Kunsten, bijvoorbeeld, is een van ’s werelds grootste en meest vooraanstaande musea, met onbetaalbare kunstwerken van onschatbare waarde. Kunst begeleid je overal waar je gaat in Wenen, zo zijn zelfs sommige metrostations geklasseerde objecten (vanwege hun elegante, decoratieve Jugendstil-stijl ontworpen door Otto Wagner). Wenen is ook uniek wat zijn literatuur betreft. Immers, waar anders in de wereld vindt u een stad met zijn eigen “koffiehuisliteratuur”?

SNEEUW OOSTENRIJK

In Oostenrijk, een land dat grotendeels bedekt is met bergen en heuvels, kunnen we drie soorten klimaat onderscheiden: het landklimaat in de smalle vlakte van Wenen, vergelijkbaar met dat van Oost-centraal Europa, met koude winters en warme tot hete zomers, soms zwoel. Het klimaat van de andere grote steden (Salzburg, Graz, Linz, Innsbruck), gelegen op grotere hoogte, met koude winters en vrij warme zomers, die in de zomer een flinke hoeveelheid onweersbuien ontvangen. Als laatst Het alpenklimaat van de bergachtige gebieden, die in de winter ijskoud en besneeuwd zijn, terwijl ze in de zomer koeler zijn en ‘s middags veel onweersbuien ervaren. In vergelijking met zijn Alpine “twin” land, Zwitserland, heeft Oostenrijk in de winter een kouder klimaat, zowel vanwege de grotere afstand van de Atlantische Oceaan als de nabijheid van de Russische vlaktes. Neerslag is overvloedig in de bergen, waar het bijna 1000 millimeter per jaar bijna overal is, en vaak 1500 mm, terwijl het lager is in het gebied van Wenen, waar het daalt tot 535 mm. De winter is meestal het droogste seizoen, terwijl de zomer het natste seizoen is vanwege onweersbuien in de middag.

WINTER OOSTENRIJK

De winter in Oostenrijk is overal koud, zelfs in het dal van de Donau, maar vooral in de valleien op grotere hoogt, en nog meer in de bergen. In Wenen, de Oostenrijkse hoofdstad, ligt de gemiddelde temperatuur in januari rond de 0,5°C, maar in de steden op grotere hoogte en in de valleien tussen de bergen zijn de gemiddelden nog lager: bijvoorbeeld in Klagenfurt, op 450 meter boven de zeespiegel is de gemiddelde temperatuur in januari –3,5°C. Mist en lage wolken komen vaak voor in de valleien, en met name in de Donauvallei: in de winter komt mist gemiddeld voor van 4 tot 11 dagen per maand. Sneeuw is overal heel normaal, behalve in de buurt van Wenen, waar het zeldzamer is. De laagste temperaturen zijn geregistreerd na uitbarstingen van koude luchtmassa’s uit Rusland: in deze gevallen kan de temperatuur dalen tot -20°C of zelfs lager.

ZOMER OOSTENRIJK

De zomer in Oostenrijk is overdag warm, met over het algemeen koele nachten. De maximumtemperatuur ligt rond de 25/26 ° C in Wenen en de andere grote steden. De ochtend is vaak zonnig, terwijl onweersbuien in de middag kunnen uitbreken, die vaker voorkomen in de bergachtige gebieden. Maar zelfs in de zomer kan het land soms worden beïnvloed door Atlantische fronten, die in plaats daarvan over het algemeen de Italiaanse kant sparen. Soms kunnen er hete en benauwde dagen zijn, vooral in de vlakte met dieptepunten boven 20°C en hoogten boven 30°C.

HET JAAR DOOR

In de vlakte en op lage hoogte zijn lente en herfst meestal koel. In mei en september is de temperatuur meestal aangenaam (hoewel het soms ‘s nachts koud kan worden) en onweersbuien komen minder vaak voor dan in de zomer. Op warmere dagen kan de temperatuur een temperatuur van 30°C bereiken of iets overschrijden. April en oktober zijn erg koel, soms koud: in deze maanden kan het soms ‘s nachts bevriezen, en in april kunnen de noordelijke winden wat late sneeuwval veroorzaken.

RONDREIS OOSTENRIJK

BERGE HÖREN

Wandelen met muzikanten naar berghutten, kennismaken met hun werelden van geluid en het ontdekken van een bron van inspiratie, dat is waar het bij ‘berge.hören’(luisteren naar de bergen) in de Brandner-vallei van Vorarlberg om draait. De Brandner-vallei is een van de mooiste alpiene valleien in Oostenrijk. De beste manier om ze te ontdekken, is wandelen in september, wanneer het uitzicht helder es en de temperaturen niet te koud of te warm zijn. Het culturele project ’berge.hören’ maakt van deze ideale tijd gebruik door mensen uit te nodigen voor culturele en ontspannen wandelingen elke zondag in september. Tijdens de wandelingen begeleiden muzikanten en berggidsen wandelaars om hun horizon op een panoramisch en muzikaal niveau te verbreden. Dat komt omdat levendige muziek wordt gespeeld in de hutten na een aangename wandeling: de muziek varieert van klassieke muziek tot jazz tot bossanova in alpengebieden. Alpentradities zijn daardoor verweven met geluiden uit andere culturen, alsof de klinkende Balkanmuziek of walsen en mazurka’s uit de Donaustreek hier altijd thuis waren geweest. High-brow kunst komt samen met de mogelijkheid om de kunstenaar persoonlijk te ontmoeten tijden het wandelen samen. De ontdekking van de culinaire specialiteiten van de berghutten in Vorarlberg maakt deze grensoverschrijdende ervaring compleet.

WILDPARK ERNSTBRUNN

Wolven op slechts 30 km van Wenen! Het enige wolvenonderzoekscentrum van Oostenrijk bevindt zich in het Ernstbrunn Game Park, waar deze diersoort uitstekend in het wild kan worden bewonderd. Lees waarom wolven een extra teen op de voorpoot hebben, waarom ze af en toe liever een vismeel kauwen met hun 42 scherpe tanden en waarom ze niet alleen huilen bij volle maan. Het bekijken van de wolvenpakketten in hun royaal aangelegde reserves tijdens het voeren en tijdens hun voetbaloorlogen is niet alleen opwindend voor kinderen. Zelfs honden (aan de lijn) zullen gefascineerd zijn door hun directe voorouders. In de meeste gevallen blijven wolven echter onbewogen bij het zien van hun blaffende soortgenoten. Ingebed in de rustige eikenbossen van het Leiser Berge Natuurpark, herbergt het Wildpark Ernstbrunn ook veel andere wilde dieren: steenbokken, moeflons, Sika-herten, wilde zwijnen en zeldzaam vee, zoals b.v. het Hongaarse Racka-schaap.

GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE

De Hochglockner Hochalpenstraße maakt de hoogste berg van Oostenrijk voor iedereen toegankelijk. De beroemde alpine weg leidt u rechtstreeks naar het hart van het nationale park Hohe Tauern, de Großglockner en zijn gletsjer, de Pasterze. Op 3800 meter is de piramidevormige Großglockner niet alleen de hoogste berg in Oostenrijk, hij behoort ook tot de hoogste toppen in de Alpen. Het is de belichaming van een indrukwekkende natuurlijke ervaring!

BERGTOPPEN

Rijd naar de voet van de berg, de Kaiser-Franz Josephs Höhe, en je voelt letterlijk de grootte en kracht van deze majestueuze bergtoppen, de enorme gletsjers en de elementaire kracht van de natuur. Begin je avontuur in Heiligenblut, een pittoresk dorpje met zijn beeldschone gotische bedevaartskerk. Terwijl je je een weg omhoog de 48 km lange weg baant, zie je dat bij elke bocht de uitzichten aantrekkelijker worden. Stop bij een van de meerdere uitkijkpunten om foto’s te maken van deze unieke wereld van bloeiende alpenweiden, geurige bergbossen, massieve kliffen en gletsjers. Op weg naar de top passeert u alle vegetatiezones, van korenvelden in de vallei tot het eeuwige ijs.