Hot!

Alles over Egypte

Alles over Egypte

DE EGYPTISCHE VLAG

Algemeen over Egypte. Huis van de oude farao’s, Egypte is een schitterende bestemming van tempels en graven wat iets geweldig is voor die bezoeken. Het is niet allemaal historisch schatten hoewel. Met grote stukken van woestijn, prachtig duiken, en de beroemde Nijlrivier er is iets voor iedereen hier. Strandliefhebbers gaan naar de Sinaï om lekker te zonnen, terwijl oudheidkunde fans kunnen een kijkje nemen in Luxor. Caïro is een wereldstad dat niet kan verslagen worden voor door andere steden, terwijl Siwa en de de zuidelijke deel van de stad Aswan bieden een slice van het trage tempo van op het platteland.

PIRAMIDES VAN GIZEH

De laatste overlevende van de zeven wonderen van de Oude Wereld, de piramides van Gizeh zijn een van de werelds meest herkenbare bezienswaardigheden. Gebouwd als graven voor de machtige farao’s en bewaakt door de geheimzinnige Sphinx, piramide van Gizeh’s complex heeft de reizigers onder de indruk door de leeftijd en had archeologen achter hun oren krabben over hoe ze waren gemaakt voor eeuwen. Een ontegenzeggelijk hoogtepunt van elke Egyptische reizen, de piramide van Gizeh’s moeten niet gemist worden Luxor’s Karnak Tempel en de Vallei der Koningen Beroemd voor de Vallei der Koningen, Karnak Tempel, en de Tempel van Hatsjepsoet, de Nijl-zijstad van Luxor in Noord-Egypte heeft een overvloed aan toeristische attracties. Dit is oude Toebes, krachtbasis van de Nieuwe Koninkrijk farao’s, en thuis van meer bezienswaardigheden dan meer kan zien van een plek. Terwijl de oostoever randen met levendige souk actie, de rustigere oostoever is thuis voor een bundel van graven en tempels dat is genoemd naar de grootste open air museum in de wereld. Breng een paar dagen hier door om de kleurvolle muurkunst van de graven te bekijken.

ISLAMITISCH CAIRO

Het atmosferische, smalle rijstroken van de islamitische Caïro hoofdstad wijk zijn opgepropt vol met moskeeën, madrassa, en monumenten dateren van de Fatimiden door naar de Mammeluk tijden. Dit is waar je het labyrint vind van Khan el-Khalili waar koperslagers en ambachtslieden nog steeds hun kleine werkplaatsen hebben, en stallen zijn met keramiek, textiel, kruiden, en parfum. Nabijgelegen de markt is een warboel van wegen, huis voor sommige van de meeste mooie bewaard architectuur van de oude islamitische Rijken. Er is een rijkdom van geschiedenis daar om te onderzoeken.

ASWAN

Egypte is de meeste rustig stad is Aswan, reeks op de bochtige draai van de Nijl. Gesteund door oranje hued duinen dit is de perfecte plaats om te stoppen en afwikkelen voor een paar dagen en opnemen de relaxte atmosfeer. Nemen de veerboot naar de overkant naar Elephantine en wandeling door de gekleurde straten van de Nubische dorpen. Een kameel rijden naar de woestijn klooster van St. Simeon op de oostoever. Of gewoon een kopje thee drinken in een van de rivierboot restaurants, terwijl je de golven bekijkt die langs de Nijl lopen. Er is overvloed van historisch plaatsen.

INWONERS EGYPTE

Vroeger overstroomde de Nijl jaarlijks dat er voor zorgde dat de grond vruchtbaar bleef voor de landbouw. Doordat dit altijd terugkwam ontstond in Egypte de grootste ontwikkeling op dat land dat het de grootste ter wereld werd waar bloemen en planten goed konden bloeien. Veel verschillende vorsten regeerden over het land Egypte. Dit was rond 3200 voor Christus. In het jaar 341 voor Christus werd de laatste vorst verslagen door het Perzische koningshuis. Daarna werd Egypte nog geregeerd door Romeinen, Turken, Grieken en Byzantijnen. De Arabieren kwamen in de 7e eeuw naar Egypte en introduceerde de Arabische taal en het geloof de Islam. Toen bestond het land uit het Arabische Rijk die bestuurt werd door het Kalief. Bij kruistochten waar christelijke ridders aan mee deden om Egypte te veroveren wat uiteindelijk nooit is gelukt. Toen kwamen de Turken die een koningshuis oprichtte in Egypte. Een lange tijd later in 1517 was het Ottomaanse Rijk aan de macht die Egypte had veroverd. In naam van het Ottomaanse rijk leidde de mammelukken Egypte. Aan het einde van de 17e eeuw werd Egypte voor een tijd van 9 maande bezet door troepen van Frankrijk die op expeditie waren onder leiding waren van Napoleon.

EGYPTE NU

In 2013 gingen Egyptenaren de straat op voor demonstraties tegen Moebarak want ze waren er niet mee eens dat hij zo veel macht had. Een maand later kwam er een staatsgreep die ervoor zorgde dat hij ui functie ging en dat de regering werd veranderd. Een jaar later bij de verkiezingen is er een nieuwe president gekozen die Abdul Fatah heet.

TAAL IN EGYPTE

De Egyptische taal is ontstaan in 2700-2200 voor Christus die door het Oude Rijk gesproken werd. Dit is de taal die het oudst is geschreven over Egyptisch. De Egyptische taal werd gevormd door teksten die in piramides zijn geschreven en zijn getekend dat ook wel biografieën heet. De oudste manier van het schrijven van deze manier van de Egyptische taal was ideografisch. Daarna werd het type schrijven syllabisch genoemd en daarna consonantisch. In het Egyptisch werden klinkers niet opgeschreven en daarom werd de spraak van deze taal van het Oud Egyptisch niet goed verstaan.

  • Het Archaïsch Egyptisch dat gesproken werd tot 2600 voor Christus
  • Sensu Stricto Het Oude Egyptische dat gesproken werd in de periode van 2600 tot 2000 voor Christus.

CULTUUR IN EGYPTE

In Egypte is ruim 90% een moslim. Het rijk en Kerk zijn van elkaar gescheiden in Egypte. Maar als je in Egypte rondloopt dan merk je wel degelijk in het dagelijks leven dat de invloed van het islam een stuk meer is dan word gedacht. Op een dag hoor je namelijk meerdere keren van minaretten een oproep om naar het gebed te gaan. Moslims in Egypte moeten ook naar Mekka voor de vijf geboden die gedaan minimaal een keer in het leven gebeurd moet zijn. Je ziet ook op huizen in Egypte zie je muurschilderingen waarbij de geschiedenis van het leven aan bewoners word uitgebeeld. Ook zie je dat er een zwart blok vaak voorbij komt die de pelgrimstocht naar Mekka word herinnerd. De grote steden in Egypte zijn deze regels en het geloof wat flexibeler dan het platteland. Want daar moet je als je een moskee wilt zien dan moet je je schoenen uittrekken en lange kleding aanhebben. Ook is het voor vrouwen soms noodzakelijk dat ze een hoofddoek dragen.

KLIMAAT EGYPTE

In Egypte heerst een woestijnklimaat, dit houd in dat er heel weinig neerslag is met hete zomers en milde winters. Het temperatuurverschil in Egypte kan heel hoog zijn en vooral in de woestijn. Het verschil in graden in de hoofdstad Caïro en de badplaatsen die aan de rode zee liggen zijn een stuk kleiner. Gemiddeld is het temperatuurverschil in de hoofdstad en de bijgelegen badplaatsen maar 10 tot 15 graden in hetzelfde etmaal. In de woestijn is het verschil een stuk groter hier is het verschil in hetzelfde etmaal 20 graden.

NEERSLAG

Als er neerslag valt in Egypte dan is dit alleen regen, er zijn geen andere vormen van neerslag in Egypte. Voor sneeuw en hagel is het in Egypte veel te warm. Over het hele land valt vrijwel tot geen regen. Soms kan er wat regen vallen in het noorden van het land dat grenst aan de middellandse zee, het water van die zee moet verdampen en dus valt er ook neerslag. In Alexandrië valt er gemiddeld rond de 200 millimeter per jaar. Hoe zuidelijker je gaat in het land hoe minder regen er valt.

HITTE

In April tot en met Oktober zijn de warmste maanden, als je niet van hitte houd kun je dan beter niet in Egypte wonen. De temperaturen zijn overdag rond de 30 graden en kunnen gemakkelijk veel hoger worden. Zelfs in de schaduw kan de warmte oplopen tot en met 40 graden. In het noorden is de temperatuur in de winter rond de 20 graden, ga je verder naar het zuiden dan wordt de temperatuur al gauw rond de 20 en 30 graden. In de woestijnen kan het in de nacht flink afkoelen en kun je beter iets warms meenemen anders ga je het erg koud krijgen.

ZEEWATER

De rode zee in Egypte is een bekende snorkel en duik plek voor toeristen, het is zelfs de bekendste plek ter wereld om te snorkelen en te duiken. Het zeewater is heel warm en helder en dus aantrekkelijk voor snorkelaars. De temperatuur van het water kan zelfs oplopen tot en met 29 graden, dit is heel aantrekkelijk voor mensen die een watersport beoefenen of voor mensen die ervan houden om in warm water te zwemmen.

WINTERZON

De winters rond de rode zee zijn zeer warm er schijnt veel zon en veel mensen gaan in de winter op vakantie naar Egypte. Zelfs Egyptenaren zelf kiezen ervoor om in hun eigen land te blijven en naar de rode zee te trekken. Ook Egypte liefhebbers zelf kiezen er graag voor om in die periode op vakantie te gaan naar Egypte. Het water is dan nog steeds behoorlijk warm en de temperatuur is eer ook lekker.

HETE WIND

Hete wind wordt ook wel sirocco genoemd, dit is een zeer warme wind die vanuit de woestijn komt gepaard met zand. Dit gebeurt jaarlijks en mensen kunnen er een hoop last van hebben. Het is ook nog is gevaarlijk, omdat de windsnelheden kunnen stijgen naar 140 kilometer per uur en er kan binnen een tijd van 2 uur de temperatuur met 20 graden stijgen.