Hot!

Soorten wiet

Soorten wiet

Informatie over Wiet

Wiet en hasj worden verkocht onder heel veel verschillende namen. Er zijn enorm veel varianten van die vanaf de hoofdsoorten van cannabis gekweekt worden. Bij de ene variatie word de plant juist heel sterk en bij de ander krijgt de plant veel meer bloemen die aangroeien. Ook kan de smaak van de plant sterker of zoeter en de plant kan ook geheel anders ruiken dan voorheen. En bij het ene type is het stofje THC heel hoog en bij de andere soort is het niveau van CBD een stuk lager. Er zijn verschillende stofjes die in de cannabis plant zitten dat zijn flavonoïden, cannabinoïden en terpenen. Die drie stoffen kunnen veel betrekking hebben op het effect, smaak en geur van het uiteindelijke eindproduct.

De Hennepplant

Er zijn 3 hoofdsoorten die uit cannabis bestaan:

  • Cannabis ruderalis
  • Cannabis sativa
  • Cannabis indica

Elke soort heeft verschillende kenmerken. De sativa cannabis is bijvoorbeeld veel groter dan de indica cannabis die juist klein is en smalle bladeren heeft. In de sativa cannabis heeft het stofje THC juist heel veel meer dan de andere twee soorten cannabis. Maar de indica cannabis is misschien een stuk kleiner maar die heeft maar een korte periode nodig om te groeien waardoor je veel meer tegelijk kan oogsten in een kortere periode met deze cannabis. De ruderalis cannabis heeft juist het stofje THC bijna niet. Deze drie soorten kan je scheiden en kruisen om nieuwe variaties uit te vinden. En die variaties kunnen daarna weer gedeeld worden met andere soorten. Een vergelijkbare bloem waarbij dit ook gebeurd zijn tulpen want nu zijn er talloze kleuren en vroeger bestond dat allemaal niet. In de coffeeshops worden de cannabis soorten indica en sativa het vaakst verkocht in verschillende variaties omdat die veel meer stofjes in hun plant hebben dan de ruderalis cannabis.

Coffeeshops

De wiet die verkocht word in coffeeshops worden bijna altijd onderscheiden van de wiet die in het buitenland is geproduceerd en de wiet die in Nederland is gemaakt. Ditzelfde word ook gedaan bij het verkoop van hasj. De Nederlandse wiet word daarna ook niet samen verkocht maar ook opgedeeld in wiet dan is buiten gekweekt of binnen gekweekt en of het biologisch of niet. Als de wiet biologisch is verbouwd dan werden de wietplantjes geplaatst in potgrond. Als dit niet biologisch is dan laten mensen het groeien op bollen die gemaakt zijn van glasvezel dat ook wel hydrocultuur. Veel mensen maken dat uit want die willen ook nog letten of het wel eerlijk is gekweekt.
Op het moment dat je wiet gaat kopen in een coffeeshop krijg je al veel verschillende namen te zien die allemaal uiteenlopen van smaak of gevoel dat het je moet geven. Je zou dan kunnen denken aan de namen: Bubble Gum, Dutch power, California en nog veel meer. Het enige moeilijkheid van al die namen is dat je in een andere coffeeshop deze namen niet tegenkomt. Omdat die winkels er voor kiezen om een andere benaming aan een bepaalde product te geven. Dit kan bij elke coffeeshop verschillen waarbij je denkt dat er heel veel soorten zijn, terwijl er in werkelijkheid dit de zelfde smaak is of anders.

Zaden

Als u er zelf voor kiest om zelf wiet te gaan oogsten dan heb je ook een verschil in de zaden van de plant. Want de namen van de uiteindelijke wiet staan ook meestal op de zaden die verkocht worden. De ene zaad bied sterke planten en de andere geeft juist veel bloemetjes. Ook verschilt hierbij weer dat de geur en smaak kan verschillen per zaadje. Ook kan de hoeveelheid van het stofje THC verschillen per plant. Vaak worden zaadjes waarin meer THC zit voor een duurdere prijs verkocht.

Tags:

Leave a comment

%d bloggers liken dit: